Real weet niet te winnen bij laagvlieger en lijdt weer puntenverlies onder Zidane

Real weet niet te winnen bij laagvlieger en lijdt weer puntenverlies onder Zidane

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 22:57ma 15-04-2019 om 22:57

Ook Zinedine Zidane lijkt Real Madrid nog niet op de rails te krijgen. De Franse trainer van De Koninklijke moest maandagavond lijdzaam toezien hoe zijn ploeg puntenverlies leed bij het nietige Leganes: 1-1.

De eerste helft stond niet bepaald bol van de spannende momenten en vooral de ploeg van Zidane speelde ongeinspireerd. De Madrilenen kwamen vlak voor rust zelfs op achterstand door een treffer van Jonathan Silva. De verdediger nam een afgeslagen bal na een lange inworp op de pantoffel en zag de bal in de lange hoek ploffen. Dat was niet eens heel onverdiend.

In de tweede helft gaf Real iets meer gas zonder echt oogstrelend voetbal op de mat te leggen. Karim Benzema, die de laatste weken sowieso goed op dreef is voor de Koninklijke, tekende vlak na rust wel de 1-1 aan, maar dat bleek geen verlossend doelpunt voor de Madrilenen te zijn. In tegendeel, vlak voor tijd dacht het publiek in Butarque te kunnen juichen voor de tweede Leganes-goal, maar de treffer van Youssef En-Nesyri werd afgekeurd wegens buitenspel.

Aangezien Ivan Cuellar even later een gevaarlijke inzet van Marcelo onschadelijk maakte hield Leganes verrassend een punt in eigen huis en kwam Real Madrid voor de tweede keer in drie competitiewedstrijden niet tot winst. De Koninklijke staat nu vier punten achter op stadgenoot en rivaal Atlético Madrid, dat op de tweede plaats staat. De derde plaats voor Real is al bijna zeker met een voorsprong van negen punten op nummer vier Sevilla.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws