Drievoudig Europa Cup-winnaar: 'Wij zijn Ajax, wij kunnen dit en wij doen het'

Drievoudig Europa Cup-winnaar: 'Wij zijn Ajax, wij kunnen dit en wij doen het'

16-04-2019 19:50 Laatste update: 20:18
33

Succes van Ajax in Turijn dinsdagavond valt of staat met vertrouwen en geloof in eigen kunnen. Dat stelt Arie Haan in aanloop naar de return tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League.

Haan won zelf drie keer de Europa Cup I met Ajax. "Je moet het veld opgaan in de overtuiging dat je het kunt. Je moet de overtuiging hebben: wij zijn Ajax, wij kunnen dit. En wij doen het", zegt hij tegen De Telegraaf. Dat geloof in eigen kunnen heeft Ajax zelf afgedwongen, meent oud-middenvelder. "Als we ze allemaal op een rijtje zetten. Bayern München, Real Madrid en Juventus, dan zeg ik dat het terecht is."

"Het enige dat een beetje ontbreekt is dat ze de kansen afmaken", vervolgt Haan. "Als ze dat hadden gedaan, dan hadden ze dik gewonnen van Real en hadden ze van Juventus gewonnen. Nu sta je tegenover een ploeg die getergd is. Ze hebben de vorige keer met 3-0 gewonnen van Atlético Madrid, dat is geen kleintje. Dan weet je dat je moet oppassen. Maar Ajax moet gewoon zijn spel spelen, wat het in succesvolle perioden in het verleden altijd heeft gedaan."

De uitslagen in de Eredivisie doen Haan alvast denken aan het verleden. "Dat zijn weer de uitslagen die wij zelf ook op het bord zetten."

Lees ookLIVE: Ajax met Mazraoui en Frenkie de Jong, drie wijzigingen bij Juventus