Mazraoui 'geen keuze uit weelde': 'Als rechtsback kun je al kanttekening plaatsen'

Mazraoui 'geen keuze uit weelde': 'Als rechtsback kun je al kanttekening plaatsen'

16-04-2019 20:37
19

De keuze voor Noussair Mazraoui in de Champions League-return tegen Juventus, is er niet een uit luxe van Ajax-trainer Erik ten Hag. Dat stellen Henk Hoijtink en Kenneth Perez bij Natafelen op FOX Sports.

"Het is geen keuze uit weelde", steekt de Trouw-journalist van wal. "Een rechtsbenige op linksback, is niet zo prettig. Maar Ten Hag wil zijn centrum niet uit elkaar halen, De Ligt en Blind. Dan kom je bij Mazraoui uit." Hoijtink houdt zijn hart vast. "Het is geen pur sang verdediger, dus als rechtsback kun je er ook al wat kanttekeningen bij plaatsen. Links is dat nog moeilijker."

Volgens Perez hangt het vooral van de taakomschrijving van de linksback af. "Als je iemand wil hebben die zijn verdedigende taken heel goed kan uitvoeren, dan is Mazraoui niet de beste keuze. Maar er is bijna geen keuze. Dan moet je Blind naar links halen en Magallan centraal. Durf je dat? Tegen Feyenoord liep dat voor geen meter. Ik denk dat Ten Hag dat niet durft."

"Daarbij komt Federico Bernardeschi graag naar binnen", vult Hoijtink aan. "Die komt dan over het rechterbeen van Mazraoui. Maar nogmaals: het is geen keuze van weelde."

Lees ookLIVE: Ajax met Mazraoui en de Jong, drie wijzigingen bij Juventus