Ten Hag licht keuzes toe: 'Heel snel opgelost, ik had het gelijk al in mijn hoofd'

Ten Hag licht keuzes toe: 'Heel snel opgelost, ik had het gelijk al in mijn hoofd'

16-04-2019 20:50
12

Ajax-trainer Erik ten Hag twijfelde eigenlijk geen moment over de vervanger van de geschorste Nicolas Tagliafico. De Argentijnse linksback wordt in de return tegen Juventus vervangen door Noussair Mazraoui.

"Het was eigenlijk heel snel opgelost", zegt Ten Hag bij Ziggo Sport. "Toen het gebeurde tijdens de wedstrijd (de gele kaart van Tagliafico, red.), had ik het gelijk al in mijn hoofd. Dan hoef je zo weinig mogelijk te schuiven. Ook omdat het vorige week natuurlijk zo goed liep."

Wedden

Meer odds

Het wegvallen van Frenkie de Jong had wat dat betreft meer gevolgen gehad. "Als Frenkie uit zou vallen, hadden we wel wat moeten schuiven. Dat doe je liever niet, maar dat was denk ik wel noodzakelijk." De 21-jarige middenvelder had hamstringklachten, maar staat in Turijn 'gewoon' aan de aftrap. "Ik heb er natuurlijk met hem over gesproken. Hij moet de keuze maken. Ik kan niet voelen wat hij voelt. Hij moet daar zijn verantwoordelijkheid in nemen. Als hij zegt dat het oké is, dan ga ik daar van uit. Hij heeft er alles aan gedaan, de medische staf heeft er alles aan gedaan en hij voelt zich vrij."

Het plan van Ajax is duidelijk: vanaf de eerste minuut vol erop. "Dat klopt, want daar hebben ze ook problemen mee. Dat hebben we vorige week gezien. Ik hoop dat ze willen voetballen. Daar ligt onze kracht. Als ze niet willen voetballen en vanuit de tweede bal gaan spelen, moeten wij daar op voorbereid zijn. Dan moeten we het gevecht aangaan", aldus Ten Hag.

De oefenmeester van Ajax ziet dat niet alleen zijn spelers, maar ook hij steeds meer lof krijgt. 'Fenomeno Ten Hag', viel te lezen in Italiaanse kranten. "Maar je weet hoe het met kranten is: die liggen morgen in de krantenbak. Ik geniet van mijn elftal. En ik denk dat heel veel mensen, niet alleen in Nederland maar ook in Europa, inmiddels van onze spelers en ons spel houden."