Valverde: 'Ik weet niet of het een voordeel is dat Ajax in de halve finale staat'

Valverde: 'Ik weet niet of het een voordeel is dat Ajax in de halve finale staat'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 07:41wo 17-04-2019 om 07:41

Ernesto Valverde weet niet of het een voordeel is dat niet Juventus, maar Ajax in de halve finales van de Champions League staat. De Amsterdammers hebben met Real Madrid en Juventus al twee titelkandidaten uitgeschakeld. 

Valverde hoeft met zijn FC Barcelona in ieder geval geen rekening meer te houden met Cristiano Ronaldo. "Ik ga niet op specifieke namen in. Ik focus me op teams. Juventus is er niet bij, maar Ajax wel. Ik weet niet of dat een voordeel is als je kijkt naar wat Ajax momenteel presenteert", aldus Valverde op de persconferentie.

Het voetbal van Ajax wordt vergeleken met dat van Manchester City en Barcelona. "Barcelona, City en Ajax hebben vergelijkbare stijlen. Het is duidelijk dat deze teams wedden op een bepaalde stijl. Wij spelen en genieten, maar willen ook winnen."

Barcelona slaagde er over twee wedstrijden in om Manchester United uit de Champions League te kegelen. "We hebben twee goede wedstrijden gespeeld, wat we moeten doen om door te gaan in de Champions League. Op die manier blijven we favoriet. We weten dat het moeilijk is, maar zijn vol vertrouwen voor de volgende ronde. We willen heel graag de finale bereiken."

Barcelona won dinsdag met 3-0 van United, mede dankzij twee goals van Lionel Messi. "Messi helpt ons altijd uit de brand. Hij heeft geweldig gespeeld, ondanks dat we al een voorsprong hadden. We gaan ons niet verontschuldigen omdat we Messi hebben. Het is een gelukje voor ons." 

Lees ook: Frenkie de Jong merkt ongeduld op tribune: 'Dan hoor je de mensen schelden'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Ajax de finale halen?

(4410 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws