Lofzang in Engeland op Ajax: Zo goed, ze kunnen de Champions League winnen

Lofzang in Engeland op Ajax: "Zo goed, ze kunnen de Champions League winnen"

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 10:16wo 17-04-2019 om 10:16

Ajax is in staat om dit seizoen de Champions League te winnen. Dat denkt Chris Sutton, voormalig spits en tegenwoordig analist bij BT Sport. Sutton genoot dinsdag met volle teugen van het optreden van Ajax in Turijn. 

De sensationele overwinning van Ajax op Juventus (1-2) was bepaald geen kwestie van geluk of toeval, vond de oud-speler van onder meer Celtic en Chelsea. "Ajax was fenomenaal in de tweede helft. Ze voerden het tempo op en zetten Juventus voor het blok", zei Sutton bij BT Sport. 

Check ook: 'Awesome' commentaar in Engeland: "The Ajax boys have kicked over The Old Lady!"

"Ze speelden briljant. Ze zijn zo goed, dat ze de Champions League kunnen winnen." In de halve finale wacht een clash met Tottenham Hotspur of Manchester City. Die twee ploegen treffen elkaar woensdagavond. "Als je tien minuten na de pauze aan Man City of Tottenham Hotspur had gevraagd wie ze liever zouden tegenkomen in de halve finale, dan hadden ze Juventus gezegd."

"Dit is echt een prachtig verhaal. Ajax heeft het succes helemaal zelf opgebouwd, in een tijd dat geld alles bepaalt. Daar mogen ze nu mee pronken. Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt worden bekende namen. De Ligt werd een leeuw genoemd, maar bij die goal leek hij meer een kangoeroe."

"Dit Juventus domineert het Italiaanse voetbal en haalde Cristiano Ronaldo om de Champions League te winnen. Ze werden van het veld geblazen. Dit jonge, gretige Ajax deed Juventus een middelmatige ploeg lijken. Ajax toonde ontzettend veel geloof, ook na die 1-0. Ik was diep onder de indruk van hun lef in de tweede helft." 

Lees ook: 'Ik ben er 100% zeker van dat Ajax en FC Barcelona in de finale zullen staan'

Poll

Kan Ajax dit seizoen de Champions League winnen?

(10045 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws