Allegri complimenteert Ajax: Eén van de beste teams in Europa op dit moment

Allegri complimenteert Ajax: "Eén van de beste teams in Europa op dit moment"

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 12:26wo 17-04-2019 om 12:26

Massimiliano Allegri heeft Ajax gecomplimenteerd voor de manier waarop de Amsterdammers speelden in de kwartfinale van de Champions League. Juventus werd dinsdagavond door een 1-2 nederlaag in eigen huis uitgeschakeld.

"We mogen niet gefrustreerd zijn", stelt Allegri in de Italiaanse pers. "Ajax heeft een geweldig team. Ze hebben de zege verdiend, zeker op basis van de tweede helft. Het was een beetje geluk dat ze na de 1-0 van Cristiano Ronaldo snel weer op gelijke hoogte kwamen, maar na rust speelden ze heel goed. Ajax had het middenveld in handen."

De Juve-trainer vervolgt: "Het Italiaanse voetbal zal nooit zoals het Nederlandse voetbal worden. Ajax heeft het lange tijd moeten doen zonder deze resultaten. Nu hebben ze goede spelers. Twee jaar geleden haalden ze de Europa League-finale en dat was geen toeval. Ze hebben een goed systeem en een groep met snelle, technische spelers. Het is één van de beste teams in Europa op dit moment."

Allegri gaat ondanks het Champions League-debacle gewoon door in Turijn. "We willen komend weekend onze achtste landstitel op rij pakken", zegt hij. "Ik heb al met de voorzitter gesproken. Ik blijf ook volgend seizoen bij Juventus, we zijn nu al plannen aan het maken voor volgend jaar."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws