Atlético Madrid slaat grote slag met langdurige deal voor fenomeen Oblak

Atlético Madrid slaat grote slag met langdurige deal voor fenomeen Oblak

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 15:21wo 17-04-2019 om 15:21

Jan Oblak heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Atlético Madrid. De Slowaakse goalie (26) ligt nu tot de zomer van 2023 vast bij de Spaanse grootmacht. 

In Spanje werd al een tijdje gespeculeerd over de sportieve toekomst van Oblak. De 26-jarige goalie leek het met Atlético namelijk niet eens te worden over een nieuwe verbintenis. Meerdere Europese topclubs zouden de situatie van de international ondertussen op de voet volgen. De oude verbintenis van Oblak, die sinds 2014 in Madrid speelt, liep tot 2021. 

"Ik ben erg blij dat ik mijn contract heb verlengd en dat ik bij deze prachtige club mag spelen", vertelt Oblak op de website van zijn club. "Ik ga de kleuren van Atlético zo goed mogelijk vertegenwoordigen en verdedigen en zal hard blijven werken."

In 203 officiële duels namens Los Colchoneros wist Oblak liefst 115 keer (!) de nul te houden. In het contract van de sluitpost stond een afkoopsom van circa 100 miljoen euro. Dat bedrag is volgens Spaanse media nu aanzienlijk hoger, rond de 150 miljoen. 

Poll

Beste keeper ter wereld?

(441 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws