'De Ligt was Ronaldo de baas, hij wordt stilaan de beste verdediger van Europa'

'De Ligt was Ronaldo de baas, hij wordt stilaan de beste verdediger van Europa'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 17:58wo 17-04-2019 om 17:58

Youri Mulder heeft dinsdagavond met open mond gekeken naar Juventus - Ajax. Dat laat hij weten aan het Belgische Sporza. De oud-international is vooral onder de indruk van aanvoerder Matthijs de Ligt.

"Matthijs de Ligt maakte het tweede doelpunt en hield Ronaldo aan de leiband. Hij is nog maar negentien jaar en is al kapitein sinds zijn achttiende. Hij wordt stilaan de beste verdediger van Europa", stelt Mulder. "Toptalent Frenkie de Jong is op jonge leeftijd van Tilburg naar de jeugd van Ajax gekomen. Het zijn twee spelers die op jonge leeftijd al heel volwassen spelen."

Het raamwerk van Ajax in Turijn bestond ook uit meer ervaren spelers, zoals Dusan Tadic, Daley Blind, Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Joël Veltman. "Spelers als Tadic, Ziyech komen oorspronkelijk uit de Eredivisie en bezitten één voor één kracht en techniek. Jullie kennen het in België met spelers als Hazard en De Bruyne. Dat hebben wij even moeten missen."

Mulder merkt dat het ongekend leeft. "Heel Nederland kijkt mee naar wat Ajax aan het doen is. Ik woon in Enschede en daar was gisteren niemand op straat. Iedereen zat voor zijn televisie gekluisterd. Je kan het in mindere mate vergelijken met avonden waarop Nederland speelt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws