'Werd me gevraagd naar Ajax-shirtjes en kaarten, terwijl ik er nog niet eens zit'

'Werd me gevraagd naar Ajax-shirtjes en kaarten, terwijl ik er nog niet eens zit'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 20:21wo 17-04-2019 om 20:21

Kik Pierie vond niet dat hij was uitgeleerd bij sc Heerenveen, maar kon geen nee zeggen toen Ajax langskwam. Woensdag werd bekend dat de achttienjarige verdediger per 1 juli overkomt uit Friesland. 

"Ik ben blij dat het naar buiten is. Ik weet natuurlijk al een tijdje dat het speelt, en de geruchten gingen inderdaad al rond, maar ik kan nu gelukkig volledig zeggen hoe het zit", zegt Pierie op de website van Soccervision, zijn management. "De afgelopen tijd werd me al redelijk vaak gevraagd naar shirtjes van Ajax en kaartjes voor de wedstrijden en dat soort zaken, terwijl ik er nog niet eens zit. Ik heb gezegd dat ik mijn best zal doen."

Pierie heeft met volle teugen genoten van de historische prestatie van Ajax in de Champions League. "Wat Ajax in de Champions League laat zien is heel bijzonder. Als je zo kunt domineren tegen zulke grote clubs als Real Madrid en Juventus ben je buitencategorie. Ik heb er van genoten. Het uitgaan van eigen kracht, aanvallend voetballen en hoog druk zetten, het spreekt me heel erg aan."

"Of ik mezelf er al tussen zie staan? Elke topsporter wil natuurlijk het hoogste bereiken, en in mijn geval zo snel mogelijk bij het eerste eftal van Ajax zitten. Als ik zo'n wedstrijd als tegen Juventus zie, lijkt het me prachtig om er tussen te lopen. Natuurlijk snap ik dat het niet vanzelf gaat, maar ik ben er niet bang voor hoor."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws