Ajax-directeur voorspelt financiële storm in Amsterdam: Dat denk ik zeker, ja

Ajax-directeur voorspelt financiële storm in Amsterdam: "Dat denk ik zeker, ja"

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 21:49wo 17-04-2019 om 21:49

Ajax gaf afgelopen zomer miljoenen euro's uit om de selectie te versterken, maar financieel directeur Jeroen Slop denkt dat de Amsterdammers komende zomer nóg meer gaan uitgeven. Dat geld is er, want Ajax verdiende dit seizoen al ruim negentig miljoen euro aan deelname aan de Champions League.

"Marc Overmars heeft laten zien dat hij een goede bestuurder is die het walletje bij het schuurtje weet te houden", zegt Slop in een interview met de NOS. "We hebben een stap gezet door de selectie in de zomer te versterken. Dat betekent dat we het salarisplafond ook hebben losgelaten. Een goede investering blijkt renderend te zijn. Daarmee zijn we op een bepaald niveau gekomen, passend bij de prestaties van nu."

"Er wordt meer aan de selectie uitgegeven dan in vroegere dagen. Dat houdt niet op bij dit seizoen, maar dat zal volgend seizoen ook het geval zijn. Alleen maar meer? Dat denk ik zeker, ja", voorspelt Slop, die na dit seizoen vertrekt als financieel directeur. 

Ajax verdiende dit seizoen ruim negentig miljoen euro aan deelname aan het miljardenbal. "We hebben voor de groepsfase ook de kwalificaties gehad. Dat is sportief altijd lastig, maar financieel aantrekkelijk. Dat brengt premies met zich mee. Nu 9,5, tien en twaalf miljoen voor de rondjes na de winter. Dat heeft het totaal op negentig miljoen gebracht."

Ajax speelt de thuiswedstrijd in de halve finales van de Champions League hoogstwaarschijnlijk in een uitverkochte Johan Cruijff Arena. Dat levert de club ongeveer 2,5 miljoen euro aan recette op, aldus Slop.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws