KNVB overweegt competitie week op te schuiven voor Ajax en vraagt hulp aan clubs

KNVB overweegt competitie week op te schuiven voor Ajax en vraagt hulp aan clubs

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 22:09wo 17-04-2019 om 22:09

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 22:19wo 17-04-2019 om 22:19

De KNVB overweegt om de Eredivisie een week op te schuiven om Ajax tegemoet te komen en vraagt hulp van de overige clubs. Dat meldt Voetbal International. De voetbalbond komt in de knoop met de speeldata nu Ajax de halve finale van de Champions League heeft bereikt.

Toen het competitieprogramma in elkaar werd gezet hield de KNVB geen rekening met het feit dat Nederland een club in de halve finale van de Champions League zou hebben, zo schrijft Voetbal International. Nu dat toch het geval is komt de voetbalbond in de knoop met de speeldata, omdat de wedstrijden van de laatste twee speelrondes op hetzelfde tijdstip afgewerkt moeten worden. Dat zou betekenen dat Ajax op zondag een competitieduel speelt en al op dinsdag in het miljardenbal in actie zou moeten komen.

De bond hoopt samen met alle Eredivisie-clubs een oplossing te vinden voor dit probleem. Donderdag wordt met afgevaardigden van alle clubs overlegd in Zeist en er zal in ieder geval gesproken worden over de mogelijkheid om de laatste twee speelronden een week op te schuiven. Dat zou betekenen dat er op zondag 12 mei en zondag 19 mei gevoetbald wordt en de speelronde van zondag 28 april komt te vervallen. Ajax heeft op die manier een week rust ter voorbereiding op het eerste duel in de halve finale van de Champions League.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws