'Poules van acht in de nieuwe Champions League, Ajax krijgt gegarandeerd ticket'

'Poules van acht in de nieuwe Champions League, Ajax krijgt gegarandeerd ticket'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 07:57do 18-04-2019 om 07:57

De Champions League zou vanaf 2024 zo maar eens kunnen bestaan uit een groepsfase met vier poules van acht teams. Dat blijkt uit de gesprekken van de ECA, een verzameling van Europese topclubs, die een nieuwe opzet van het miljardenbal bespreken.

Uit die gesprekken lijkt het voorstel met vier groepen van acht teams het meest kansrijk te zijn, schrijft De Telegraaf. In iedere poule wordt dan een volledige competitie gespeeld, waarna de eerste vier teams zich plaatsen voor de knock-outfase en de nummer laatst degradeert. De nummers vijf, zes en zeven stromen dan in de Europa League in.

Op deze manier spelen de deelnemers meer wedstrijden, waardoor er ook meer inkomsten zijn voor de clubs. Het voorstel behelst ook het spelen van wedstrijden in het weekeinde. De prestaties die een club nu levert zijn leidend om toegelaten te worden in deze 'nieuwe' Champions League, maar er worden ook wildcards uitgedeeld aan grote clubs die buiten de boot vallen en clubs die van grote historische betekenis zijn geweest voor het voetbal.

Door bovenstaande regelgeving zou Ajax volgens De Telegraaf verzekerd zijn van deelname aan het toernooi. De plannen zijn al in vergevorderde staat en kunnen voor 2020 al worden uitgewerkt in een concept. De ECA hoopt dat het nieuwe format vanaf 2024 ingevoerd kan worden.

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws