'Ajax kijkt rond in Londen en strijdt met RB Leipzig om 'rising star' van Chelsea'

'Ajax kijkt rond in Londen en strijdt met RB Leipzig om 'rising star' van Chelsea'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 12:54do 18-04-2019 om 12:54

Laatste update: donderdag 18 april 2019 om 13:18do 18-04-2019 om 13:18

Ajax aast op een talentvolle speler uit de jeugdopleiding van Chelsea. Volgens tabloid The Daily Mirror hebben de Amsterdammers de vijftienjarige Adrian Akande op de korrel. 

Akande is een tweebenige aanvaller die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan. Chelsea zou volgens The Mirror al een poging hebben gewaagd om de tiener vast te leggen en te binden met een meerjarig profcontract. Voorlopig houdt Akande de boot af. 

Akande, die over een Brits en een Nigeriaans paspoort beschikt en voorlopig gekozen heeft voor een interlandcarrière namens het Afrikaanse land, aast mogelijk op een stap naar het buitenland. Diverse grote talenten uit de Premier League gingen hem in de afgelopen jaren voor. Zo besloot onder meer Jadon Sancho (Manchester City) zijn geluk te beproeven in Duitsland.

RB Leipzig heeft belangstelling voor Akande, maar The Mirror weet dat ook Ajax in de race is voor de 'rising star' van Chelsea. In de afgelopen jaren raakte Ajax diverse talenten uit de eigen jeugdopleiding kwijt aan Premier League-grootmachten. Onder meer Timothy Fosu-Mensah en Daishawn Redan verkasten naar Engeland.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws