Breaking news

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

'Keizer grijpt in en zet Sporting-speler uit de selectie na Juventus - Ajax'

'Keizer grijpt in en zet Sporting-speler uit de selectie na Juventus - Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 15:31do 18-04-2019 om 15:31

Marcel Keizer heeft Wendel buiten de selectie van Sporting Portugal gelaten omdat de Braziliaan zonder toestemming naar Italië is afgereisd om Juventus - Ajax te gaan kijken. Keizer laat donderdag weten dat Wendel wel fit is, maar om disciplinaire redenen is gestraft voor het duel met Nacional.

Wendel verliet Portugal zonder toestemming van de club en reisde af naar het Allianz Stadium, waar Juventus in de kwartfinale van de Champions League aantrad tegen Ajax. Keizer bevestigde dat niet, maar Portugese media weten dat Wendel om die reden is gestraft door de Nederlandse trainer.

Spelers zijn verplicht om toestemming aan hun club te vragen als ze het land buiten de vakanties willen verlaten. Wendel heeft dat niet gedaan. Hij viel door de mand toen op videos op social media duidelijk te zien was waar hij was. Wendel publiceerde die videos zelf. "Hij heeft geen blessures, maar hij zal niet bij de selectie zitten", zei Keizer donderdag, opgetekend door Portugese media. 

Volgens Record wilde Keizer uitleg van Wendel, die zijn excuses aanbood. De speler claimde niet op de hoogte te zijn van de regels. Keizer accepteerde zijn excuses, maar Wendel krijgt alsnog een straf van Sporting.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws