PSV heeft nieuwe trainer voor Jong PSV binnen: 'Ontzettend veel zin in'

PSV heeft nieuwe trainer voor Jong PSV binnen: 'Ontzettend veel zin in'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 15:38do 18-04-2019 om 15:38

Laatste update: donderdag 18 april 2019 om 15:40do 18-04-2019 om 15:40

Peter Uneken is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Jong PSV. Uneken (47) volgt Dennis Haar op, die de assistent-trainer wordt van John van den Brom bij FC Utrecht. Uneken tekent voor twee seizoenen. Twan Scheepers wordt zijn assistent. 

PSV heeft de aanstelling van Uneken via de officiële kanalen bevestigd. "Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging", zegt hij op de clubsite van PSV. "De afgelopen jaren heb ik van PSV de kans gekregen te groeien. Daardoor heb ik constant stappen kunnen maken. De ambitie om coach in het betaald voetbal te worden groeide ondertussen ook. PSV en ik hebben naar elkaar toe onze ambities uitgesproken en daar past de rol van trainer/coach van Jong PSV perfect in."

Technisch manager John de Jong is tevreden met de aanstelling van Uneken. "De aanstelling van Peter past in de filosofie van de club. We willen niet alleen spelers door laten stromen, maar ook trainers. Peter heeft zijn Coach Betaald Voetbal behaald in de periode dat hij assistent was bij Dennis Haar en de doorstroom naar hoofdtrainer Jong PSV past dan ook perfect in zijn ontwikkeling."

Uneken was de afgelopen twee seizoenen assistent-trainer bij Jong PSV. Eerder was hij actief in de jeugdopleiding van FC Den Bosch en NEC. Uneken had bij PSV de leiding over PSV O14 en PSV O17. Vanaf 2017 behoort hij tot de staf van Jong PSV. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws