'Wat Ajax presteert zo goed voor Nederland, normaal dat we ze helpen'

'Wat Ajax presteert zo goed voor Nederland, normaal dat we ze helpen'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 18:10do 18-04-2019 om 18:10

Ronald Koeman begrijpt de beslissing van de KNVB om het competitieschema op de schop te gooien en de voorlaatste speeldag te verplaatsen naar 15 mei. Daardoor heeft Ajax een week rust voor het eerste duel met Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League.

"Ik vind dat een goede zaak", laat de bondscoach weten aan Voetbal International. "We hebben vaak gezegd dat we meer naar het buitenland moeten kijken, nou, daar gebeurt zoiets wel vaker. Wat Ajax presteert is zo goed voor het totale Nederlandse voetbal, dat het normaal is dat we ze helpen. Ik kijk uit naar die halve finales en hoop op nog meer, want alles is mogelijk."

Koeman hoopt die lijn straks door te trekken met het Nederlands elftal tijdens de Final Four van de Nations League. De Oranje-keuzeheer, Gareth Southgate (Engeland), Vladimir Petkovic (Zwitserland) en Fernando Santos (Portugal) waren onlangs op uitnodiging van de UEFA in Porto. Ook zijn collega's zijn erg onder de indruk van Ajax. "En laten we eerlijk zijn: het ís natuurlijk ook geweldig, de manier waarop ze spelen en het hoge niveau dat ze weten te halen. Je merkt en voelt dat 't heel goed is voor de uitstraling van het Nederlandse voetbal."

Dat terwijl het Nederlandse voetbal nog in een crisis verkeerde toen Koeman aantrad. Zelf zag hij het nooit zo somber in. "Voetbal gaat in golfbewegingen, daarna om ontwikkeling. Ajax en PSV jagen elkaar op in de Eredivisie, in de Champions League leren ze snel en met Oranje hebben we ook een aantal stappen gezet. Maar als je nu over Ajax praat, gaat het om reuzenstappen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws