KNVB neemt beslissing en verplaatst speelronde 33 naar woensdag 15 mei

KNVB neemt beslissing en verplaatst speelronde 33 naar woensdag 15 mei

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 15:59do 18-04-2019 om 15:59

Laatste update: vrijdag 19 april 2019 om 09:33vr 19-04-2019 om 09:33

De KNVB heeft speelronde 33 verplaatst naar woensdag 15 mei. De voetbalbond is verplicht om Ajax extra ruimte geven om zich optimaal voor te bereiden op de Champions League-wedstrijden tegen Tottenham Hotspur in de halve finales. 

De Graafschap - Ajax stond gepland voor zondag 28 april, maar de Amsterdammers moeten twee dagen later al aantreden in de Champions League. Dat is volgens de regels niet toegestaan. De KNVB heeft besloten om de gehele speelronde 33 te verplaatsen naar woensdag 15 mei. In het geval van Ajax betekent dat dat de ploeg van Erik Ten Hag het seizoen niet thuis afsluit tegen FC Utrecht, maar uit tegen De Graafschap. De wedstrijden worden gespeeld om 19.30 uur.

De KNVB laat in een toelichting weten dat het wijzigen van het competitieschema onvermijdelijk was. "Bij de totstandkoming van de speeldagenkalender voor het seizoen 2018/2019 zijn de wensen van de clubs geïnventariseerd", legt directeur betaald voetbal Eric Gudde uit. "In gezamenlijkheid werd besloten dat het schrappen van een midweekse speelronde voorrang moest krijgen ten opzichte van die hele kleine kans dat een van de clubs zo ver zou komen in de Champions League."

"Nu dit met Ajax toch het geval is, blijkt dat er aan het eind van het seizoen geen ruimte meer is om eenvoudig met eredivisiewedstrijden uit te kunnen wijken naar alternatieve data", vervolgt Gudde. "Na wekenlang alle mogelijke oplossingen te hebben verkend, zijn de overgebleven scenario's vandaag voorgelegd aan de clubs. Dit omdat alle clubs aan de basis stonden van het competitieprogramma en nu ook allemaal te maken krijgen met speeldata die hoe dan ook veranderen."

De KNVB benadrukt dat het niet anders kon dan het verplaatsen van de wedstrijd. 'Van volle tevredenheid kan geen sprake zijn, want dit is uiteindelijk voor geen van de betrokkenen prettig', schrijft de KNVB. 'Wat wel erg prettig is, is de reden waarom dit nodig was: de halve finaleplaats van Ajax in de Champions League. Niet alleen Ajax, maar het hele Nederlandse voetbal profiteert hiervan. In deze heeft de KNVB zijn rol gepakt als organisator van de competitie, het belang van de clubs zoveel als mogelijk dienend én in overleg met de betrokken clubs.'

Lees hier de volledige toelichting van de KNVB

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws