PSV respecteert besluit KNVB om Ajax te helpen; Feyenoord 'zeer ongelukkig'

PSV respecteert besluit KNVB om Ajax te helpen; Feyenoord 'zeer ongelukkig'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 18:55do 18-04-2019 om 18:55

Laatste update: donderdag 18 april 2019 om 19:00do 18-04-2019 om 19:00

Feyenoord is niet blij met de beslissing van de KNVB om het competitieschema aan te passen vanwege de Champions League-successen van Ajax. Om de Amsterdammers voldoende rust te gunnen, is de voorlaatste speeldag in de Eredivisie verplaatst naar 15 mei.

De clubs en de KNVB voerden donderdag spoedoverleg in Zeist. Door de wijziging eindigt Feyenoord het seizoen niet in De Kuip tegen ADO Den Haag, maar een paar dagen later op bezoek bij Fortuna Sittard. Het is tevens het afscheid van trainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Robin van Persie, die stopt.

'Dat de KNVB de gehele voorlaatste speelronde, waaronder dus Fortuna Sittard – Feyenoord, wil verplaatsen is omdat de bond eraan vast wil houden om in de laatste twee speelrondes alle wedstrijden tegelijk te laten beginnen', laten de Rotterdammers weten op de clubsite. 'Feyenoord is zoals veel andere clubs zeer ongelukkig met dit besluit en heeft dit ook nadrukkelijk aangegeven bij de bijeenkomst.'

Feyenoord kreeg wel de optie van tafel om de laatste speelronde en daarmee het duel met ADO Den Haag te verplaatsen. 'Veel supporters hebben deze laatste officiële competitiewedstrijd immers al lang in hun agenda staan om dan in de eigen Kuip afscheid te nemen van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Robin van Persie.'

PSV 'respecteert' KNVB-besluit
PSV 'conformeert zich aan de door de KNVB opgelegde wijziging van het competitie-programma', zo laat manager perszaken Thijs Slegers weten aan het Eindhovens Dagblad. De Brabanders zijn met Ajax verwikkeld in een bloedstollende titelstrijd en spelen nog vier duels. PSV heeft nu een 'lentepauze' tussen de duels van 25 april (Willem II-uit) en 12 mei (AZ-uit).

Ook andere clubs reageren op de beslissing in Zeist. Zo is er bij sc Heerenveen vooral begrip. "Ik vind dat je als clubs een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebt en dus ook moet nemen. Deze halvefinaleplaats van Ajax in de Champions League geeft een enorme impuls aan het Nederlandse voetbal", zegt algemeen directeur Cees Roozemond tegen de Leeuwarder Courant.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws