'Twente wacht leegloop: toekomst van uitblinkers Cantalapiedra en Drommel onzeker'

'Twente wacht leegloop: toekomst van uitblinkers Cantalapiedra en Drommel onzeker'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 08:43vr 19-04-2019 om 08:43

FC Twente hoopt zo snel mogelijk het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie veilig te stellen. Algemeen directeur Paul van der Kraan benadrukt dat in de Eredivisie niet meteen wonderen mogen worden verwacht van de Tukkers.

Hoewel FC Twente met een begroting van 23 miljoen euro slechts vijf clubs boven zich weet (de top-drie en Vitesse en AZ, red.), zijn de zorgen niet voorbij. "In het Eredivisie-scenario hebben we een spelersbegroting van een kleine 5 miljoen euro", zegt Van der Kraan in De Telegraaf. "Dat betekent dat een relatief klein deel van ons budget in spelers zit."

"Met zo'n spelersbudget speel je normaal gesproken om de plaatsen acht tot en met veertien", vervolgt Van der Kraan, die benadrukt dat de eerste jaren een kwestie van overleven wordt. "Pas aan het einde van ons vierjarenplan, in het seizoen 2022/2023 krijgen we weer echt wat vlees op de botten." Technisch directeur Ted van Leeuwen moet zich dan ook vooral op transfervrije spelers en huurlingen richten. "Het is voor ons niet mogelijk om transfersommen te betalen."

FC Twente wacht tegelijkertijd een aardige leegloop en vooral de voorste linie wordt getroffen. Huurlingen als Zekhnini, Friday, Bapoh en Hamdaoui vertrekken, terwijl ook Oussama Assaidi uit zijn contract loopt. Het is bovendien de vraag of de club uitblinker Aitor Cantalapiedra, kan behouden.

Een ander speerpunt is het binnenboord houden van Joël Drommel. De doelman is transfervrij en staat in de belangstelling van het Belgische KV Kortrijk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws