Steun voor transfer Scherpen naar Ajax: 'Dan wordt hij altijd beter, 100 procent'

Steun voor transfer Scherpen naar Ajax: 'Dan wordt hij altijd beter, 100 procent'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 08:54vr 19-04-2019 om 08:54

Diederik Boer verwacht dat Kjell Scherpen hoe dan ook beter wordt van een transfer naar Ajax. De voormalig reservedoelman van de Amsterdammers plaatst slechts een kleine kanttekening.

"Op zo'n jonge leeftijd is het belangrijk dat je heel veel vlieguren gaat maken en achteraf kun je pas zeggen of het een of het ander goed is geweest", zegt de 38-jarige Boer, die aan het einde van het seizoen stopt bij PEC Zwolle, in De Telegraaf. "Maar als hij bij Ajax gaat trainen op hoog niveau en elke dag met betere spelers om zich heen loopt, dan wordt hij altijd beter. Honderd procent."

De Telegraaf meldde vrijdag dat de overstap van Scherpen van FC Emmen naar Ajax in kannen en kruiken is. Volgens Boer hoeft de jeugdinternational niet bang te zijn voor het 'harde' Amsterdam. "Hardheid is er alleen als je niet goed genoeg bent. Overal in de top word je afgerekend op prestaties."

Boer bewaart louter goede herinneringen aan zijn periode in de Johan Cruijff Arena. "Ajax is een heel warme club, met heel fijne mensen, die er allemaal nog rondlopen. Ik heb er drie jaar met heel veel plezier gespeeld."

Poll

Is Scherpen een versterking voor Ajax?

(16945 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws