NRC: KNVB weigerde overname FC Den Bosch vanwege 'witwasrisico's'

NRC: KNVB weigerde overname FC Den Bosch vanwege 'witwasrisico's'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 11:06vr 19-04-2019 om 11:06

Laatste update: vrijdag 19 april 2019 om 11:25vr 19-04-2019 om 11:25

De KNVB heeft de overname van FC Den Bosch geweigerd vanwege 'witwasrisico's. Dat schrijft NRC. De KNVB ving meerdere signalen van mogelijke witwaspraktijken op in Den Bosch.

Den Bosch was maanden bezig om de overname rond te krijgen, maar kreeg op vrijdag 29 maart nul op het rekest van de KNVB. De licentiecommissie van de voetbalbond signaleert een 'witwasrisico', zo blijkt uit documenten die NRC in heeft gezien. Bewijs daarvoor is er echter niet.

'Maar de olie- en gassector in Rusland zou gevoelig zijn voor corruptie en witwassen', aldus NRC. Sinds kort maakt Kakhi Jordania de dienst uit bij Den Bosch. Kakhi is de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania en bezit een bedrijf uit Moskou dat olie verkoopt in Rusland en werkt voor grote oliemaatschappijen.

Jordania wilde 99,9 procent van de aandelen van Den Bosch, in ruil voor twee á drie miljoen euro aan investeringen. De KNVB heeft Jordania gescreend omdat het om meer dan 25 procent van de aandelen ging, waarna er meerdere alarmbellen zijn afgegaan. 

Den Bosch is in beroep gegaan tegen het besluit van de KNVB. In mei volgt een zitting achter gesloten deuren in Zeist.

Lees hier het volledige stuk van NRC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws