Guardiola 'dolblij' voor Ten Hag: 'We spraken veel met elkaar in die tijd'

Guardiola 'dolblij' voor Ten Hag: 'We spraken veel met elkaar in die tijd'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 16:28vr 19-04-2019 om 16:28

Pep Guardiola is nauwelijks bekomen van de Champions League-uitschakeling tegen Tottenham Hotspur, maar de Manchester City-manager heeft alweer lovende woorden voor Erik ten Hag. De Nederlander staat met Ajax wél in de halve finale.

Guardiola en Ten Hag hadden tussen 2013 en 2015 met elkaar te maken als trainers van respectievelijk het eerste elftal en de beloften van Bayern München. "We spraken veel met elkaar in die tijd", zegt de Catalaan op een persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Ik ben dolblij voor hem waar hij nu staat met een historische club als Ajax. Ik had het erg leuk gevonden om tegen hem te spelen. Ik zit straks voor de televisie."

Man City was zelf ook heel dichtbij een plek in de halve finale, maar een treffer van Raheem Sterling in de slotseconden werd afgekeurd na inmenging van de VAR. Guardiola blijft desondanks voorstander van videoarbitrage. "Mijn mening over de VAR is niet veranderd. Het doet pijn wat er is gebeurd. Maar als er sprake was van buitenspel en Tottenham Hotspur gaat er daardoor uit, dan is het ook niet leuk voor hen. De VAR zorgt voor eerlijkheid, daarom steun ik het systeem."

Dat City is uitgespeeld in Europa en Liverpool nog wel actief is in de Champions League, ziet Guardiola niet als voordeel in de titelstrijd in de Premier League. "Nee, dat is wel het geval als je in november of december al uit een toernooi ligt. Nu niet meer."

Poll

Wie bereikt de finale: Ajax of Spurs?

(25746 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws