Advocaat adviseert: 'Misschien is het handig als Ajax wat geld geeft'

Advocaat adviseert: 'Misschien is het handig als Ajax wat geld geeft'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 16:49vr 19-04-2019 om 16:49

Het besluit van de KNVB om de voorlaatste speelronde in de Eredivisie te verplaatsen naar 15 mei, wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Dick Advocaat. De trainer van FC Utrecht beseft dat zijn ploeg mogelijk een extreem korte zomerstop wacht.

De Domstedelingen staan momenteel vijfde en stevenen daarmee op deelname aan de play-offs om Europees voetbal af. "Ze hebben al weinig vrij, hè? Stel, je eindigt de 29ste en je wint de play-offs. Dan moeten ze op 23 juni alweer beginnen. Dat is echt kort, hoor. Ik vind het allemaal een beetje krom", zegt Advocaat tegen het Algemeen Dagblad.

De drastische verschuivingen stuiten De Kleine Generaal tegen de borst. "Ik weet niet hoe veel mensen en clubs al hun plannen gemaakt hebben? Ik weet niet hoe ze dat moeten oplossen. Ik weet dat hier de helft van de groep de reis al geboekt heeft. En dan heb je het over één club. Dat zal je dus bij andere clubs ook wel hebben."

Advocaat vindt het desondanks 'op zich een goede zaak dat aan het Nederlandse voetbal wordt gedacht'. "Maar misschien is het handig als Ajax wat geld geeft aan clubs. Ze verdienen zo veel. Misschien krijgen ze clubs dan wel mee."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws