'Een club met de status en achterban van Twente hoort thuis op hoogste niveau'

'Een club met de status en achterban van Twente hoort thuis op hoogste niveau'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 14:12za 20-04-2019 om 14:12

Blaise N'Kufo is blij dat FC Twente zich opmaakt voor een terugkeer in de Eredivisie. De oud-spits werd in 2010 landskampioen met de Tukkers, maar zag van een afstand hoe de problemen zich opstapelden in Enschede.

"Een club met de status en achterban van FC Twente hoort ook gewoon thuis op het hoogste niveau", zegt N'Kufo tegen TC Tubantia. "Voor de regio Enschede is de promotie weer een enorme boost. Ik gun het de mensen in Enschede", aldus het 43-jarige clubicoon. "Ik ben daar veel bescheiden, normale mensen tegengekomen. Altijd in voor een praatje. Ik voelde de waardering en die werd zelfs omgezet in een standbeeld. Meer kun je niet bereiken als voetballer."

N'Kufo bewaart onder meer goede herinneringen aan Wout Brama. "Wout, een geweldige kerel in onze tijd samen. Dat Wout bij FC Twente terugkeerde, tekent zijn liefde voor de club. Hij gaat nu ook geschiedenis schrijven: als de enige speler die met FC Twente kampioen is geworden in de Eredivisie en de Eerste Divisie. Misschien moet hij ook een standbeeld krijgen, haha."

N'Kufo kan zich het titelfeest van 2010 nog goed herinneren. "Ik blijf altijd vrij gereserveerd en koel, maar bij een aantal gingen de remmen los. Ik zie Theo Janssen nog met dat treetje bier vallen, dat kon alleen Theo gebeuren. Gelukkig liep het goed af."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws