'Weet je hoe goed Maher kan voetballen? Met Frenkie en Luuk beste in Eredivisie'

'Weet je hoe goed Maher kan voetballen? Met Frenkie en Luuk beste in Eredivisie'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 14:54za 20-04-2019 om 14:54

Laatste update: zaterdag 20 april 2019 om 15:54za 20-04-2019 om 15:54

Vyacheslav Karavaev trekt na zijn eerste seizoen in Nederland de conclusie dat van een Mickey Mouse-competitie geen sprake is. De 23-jarige Rus van Vitesse kent de bijnaam, maar is aardig onder de indruk van het niveau in de Eredivisie.

"Ik heb hier nu tegen alle clubs gespeeld en vind dat jullie jezelf daarmee echt tekortdoen. Natuurlijk is het lastig te concurreren met het grote geld, maar de manier van spelen hier is echt uniek", zegt Karavaev deze week in gesprek met Voetbal International.

De rechtsback van Vitesse wijst onder meer op de Europese prestaties van Ajax. "Heel Europa ziet toch hoe Ajax Real Madrid te kijk zet? En in de thuiswedstrijd tegen Juventus was Ajax gewoon beter. Met aanvallend voetbal, met jonge spelers. Maar hier in eigen land moeten ze nog maar zien of ze kampioen worden", doelt hij op de titelstrijd met PSV. 

"AZ en Feyenoord zijn toch ook geen kleine clubs, of wel dan?", vervolgt Karavaev, die van één speler van de Alkmaarders in het bijzonder gecharmeerd is. "Bij AZ speelt Adam Maher, weet je wel hoe goed die jongen kan voetballen? Dat is echt niet normaal. Ik vind hem met Frenkie de Jong en Luuk de Jong de beste speler in de Eredivisie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Maher een van de beste spelers van de Eredivisie?

Ja
44%
Nee
56%
(2633 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws