LIVE-discussie: Ten Hag voert in Groningen één wijziging door bij Ajax

LIVE-discussie: Ten Hag voert in Groningen één wijziging door bij Ajax

20-04-2019 17:35
191

Ajax begint zaterdagavond met één wijziging aan het uitduel met FC Groningen. Nicolás Tagliafico keert terug van een schorsing en vervangt de geblesseerde Noussair Mazraoui.

Ajax rekende dinsdag op grootse wijze af met Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Ondanks de slijtageslag ziet trainer Erik ten Hag geen redenen om te tornen aan de basiself. Alleen Tagliafico is terug. De Argentijn was geschorst tegen Juve.

Wedden

Meer odds

Tagliafico neemt de plek in van Mazraoui, die in Turijn uitviel met een enkelblessure. Hij mist ook de volgende competitiewedstrijd van Ajax tegen Vitesse (dinsdag).

Bij FC Groningen staat Paul Gladon in de basiself. Danny Buijs beloont de supersub voor zijn drie doelpunten in de laatste drie wedstrijden. Deyovaisio Zeefuik heeft een verleden bij Ajax, terwijl Kaj Sierhuis sinds de winterstop wordt gehuurd van de Amsterdamse club.

Bij een overwinning van Ajax in Groningen is het gat met nummer twee PSV, dat zondag vanaf 16.45 uur thuis tegen ADO Den Haag speelt, drie punten. FC Groningen - Ajax begint zaterdag om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

De opstellingen:

FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Reis, Memisevic, Bel Hassani, Doan; Gladon, Sierhuis.

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; De Jong, Schöne, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres.