Juventus knokt zich terug en spoelt Ajax-kater weg met achtste Scudetto op rij

Juventus knokt zich terug en spoelt Ajax-kater weg met achtste Scudetto op rij

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 19:51za 20-04-2019 om 19:51

Juventus mag zich weer de beste club van Italië noemen. De grootmacht uit Turijn kwam zaterdag na een valse start bovendrijven tegen Fiorentina: 2-1. De zege was ruim voldoende voor de achtste Scudetto op rij.

Met de slijtageslag tegen Ajax in de kwartfinale van de Champions League nog in de benen, begon Juventus slecht aan het thuisduel met fiorentina. Na precies vijf minuten was het raak: Nikola Milenkovic tikte de 0-1 binnen voor Fiorentina. Meteen gingen de gedachten terug naar vorige week zaterdag, toen Juve faalde in het eerste kampioensduel met SPAL (1-2).

De ploeg van trainer Massimiliano Allegri rechtte na de vroege openingstreffer van Fiorentina echter de rug en kwam na 37 minuten langszij via Alex Sandro. De linksback kroop voor bij zijn directe tegenstander en kopte de bal met veel precisie in de korte hoek.

Juventus, dat nog één punt nodig had om kampioen te worden, maakte na rust aan alle onzekerheid een einde. Daar had het wel de hulp van Fiorentina bij nodig. Germán Pezzella verschalkte zijn eigen doelman en hielp Juve aan de achtste landstitel op rij. Cristiano Ronaldo was de aangever bij de 2-1.

Door de zege is het gat tussen Juventus en nummer twee Napoli opgelopen naar twintig punten. Dat is niet meer te overbruggen. In de Serie A staan na dit weekend nog vijf speelronden op het programma.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws