'Handwerker wordt vastgehouden bij de Ajax-goal, die ligt toch niet voor de grap?'

'Handwerker wordt vastgehouden bij de Ajax-goal, die ligt toch niet voor de grap?'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 21:05za 20-04-2019 om 21:05

Laatste update: zaterdag 20 april 2019 om 21:09za 20-04-2019 om 21:09

Mike te Wierik houdt een zuur gevoel over aan de wedstrijd tegen Ajax. De Groningers hielden lang gelijke tred met het bezoek uit Amsterdam, maar door een late goal van Klaas-Jan Huntelaar capituleerde de ploeg van Te Wierik alsnog.

De treffer van Huntelaar was discutabel, want Groningen-verdediger Handwerker ging na een duel met de Ajax-spits naar de grond. "Hij wordt gewoon vastgehouden, ik denk niet dat hij voor de grap naar de grond gaat", baalt Te Wierik na afloop voor de camera van FOX Sports. "Waarom zou hij dat doen? Je snapt wel dat wij protesteren. Ik denk ook dat deze situatie aan de andere kant wel was afgefloten.."

Met fysiek spel slaagde FC Groningen er in om Ajax te ontregelen en lang leek het er dan ook op dat de Amsterdammers duur puntenverlies zouden gaan lijden in de titelstrijd. "We weten dat Ajax het beste voetbal van Nederland speelt, dat laten ze het hele seizoen al zien. Dat moet je dan compenseren met andere dingen, zoals door in de duels te komen. Dat hebben we goed gedaan, maar als je dan zo'n goal tegen krijgt is dat heel zuur."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws