Barcelona doorstaat Champions League-vermoeidheid en kan landstitel ruiken

Barcelona doorstaat Champions League-vermoeidheid en kan landstitel ruiken

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 22:55za 20-04-2019 om 22:55

FC Barcelona heeft zaterdagavond een belangrijke stap gezet richting een nieuwe landstitel in Spanje. De thuiswedstrijd tegen Real Sociedad werd omgezet in een 2-1 zege.

Barcelona won dinsdag soeverein in de Champions League-return tegen Manchester United (3-0), maar leek met vermoeide benen aan de aftrap te staan tegen Sociedad. De ploeg van trainer Ernesto Valverde speelde niet de sterren van de hemel, maar stichtte wel wat gevaar.

Lionel Messi opende het bal met een kenmerkende vrije trap, maar zijn inzet vloog net over het doel. Voor rust sloeg Barça alsnog toe. De Franse verdediger Clément Lenglet kopte raak na een corner.

Barça moest na een uur spelen de gelijkmaker slikken. Juanmi ging achter een steekpass aan, was eerder bij de bal dan doelman Marc-André ter Stegen en gleed de 1-1 binnen in Camp Nou. Het antwoord bleef echter niet lang uit: Jordi Alba liet de 2-1 aantekenen met een gedecideerde knal in de rechterhoek.

De treffer van Alba bleek voldoende voor de drie punten voor Barça, dat de voorsprong niet meer in gevaar zag komen. Door de zege is het verschil tussen koploper Barcelona en nummer twee Atlético Madrid weer negen punten. Beide ploegen spelen nog vijf competitieduels dit seizoen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws