Higler verdedigt keuzes bij Groningen-Ajax: 'Jongen kan z'n arm er niet afhakken'

Higler verdedigt keuzes bij Groningen-Ajax: 'Jongen kan z'n arm er niet afhakken'

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 07:53zo 21-04-2019 om 07:53

Scheidsrechter Dennis Higler staat ook na het zien van de beelden achter zijn beslissingen tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen FC Groningen (1-0). Voor de 33-jarige leidsman was in de Groene Kathedraal een belangrijke rol weggelegd.

Higler keurde de enige treffer van Klaas-Jan Huntelaar goed, waar Groningen dacht aan een overtreding op Tim Handwerker. "Ze komen in een fysiek duel terecht", zegt hij bij FOX Sports. "Huntelaar wurmt zich uit dat duel, komt los en maakt een doelpunt. Logisch dat Groningen protesteert, zij dachten dat er misschien een overtreding was gemaakt. Ik zei: geef me even de tijd, dan kan ik praten en luisteren met de VAR, Danny Makkelie. Wij vonden het allebei een geldig doelpunt."

Huntelaar kreeg wel een gele kaart, omdat hij zijn shirt uittrok. Dat kwam hem duur te staan. Zes minuten later kreeg de spits zijn tweede boeking, maar niet direct rood. "Wij vinden echt: hij geeft een flinke duw, een beetje een beuk, maar hij gebruikt zijn elleboog niet echt als wapen. Hij haalt 'm onhandig naar achteren." Higler erkent dat het een discutabel moment is. "Daarom hebben we het even teruggekeken. Maar wij vinden het een tweede gele kaart."

In de slotfase claimde FC Groningen een strafschop na vermeend hands van Nicolas Tagliafico. "Tagliafico krijgt de bal half op de borst en op de bovenarm. Die is in een natuurlijke houding, dus voor mij was dat absoluut geen strafbaar hands", stelt Higler. "Danny heeft het gecheckt. Als de bal tegen de onderarm komt, waarbij de arm veel verder van het lichaam is, dan wordt het eerder strafbaar. Maar die jongen kan zijn arm er niet afhakken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws