Boskamp: 'Als ik Ajax was had ik voor hem gekozen, in geheel beter dan Marin'

Boskamp: 'Als ik Ajax was had ik voor hem gekozen, in geheel beter dan Marin'

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 08:14zo 21-04-2019 om 08:14

Razvan Marin maakt in de zomer de overstap van Standad Luik naar Ajax. Volgens Jan Boskamp hadden de Amsterdammers beter bij KRC Genk kunnen aankloppen voor de opvolger van Frenkie De Jong. De analist is onder de indruk van Ruslan Malinovskyi.

Ajax doet dit seizoen nog in de Champions League, Eredivisie en KNVB Beker mee om de hoofdprijzen. Boskamp beseft dat het succes ook een keerzijde heeft. "Ajax is een sterke ploeg die zonder twijfel wordt leeggehaald", vertelt hij in Het Belang van Limburg.

De Amsterdammers speelden al in op de transfer van De Jong naar FC Barcelona. "Ze hebben Marin van Standard al binnen, maar ik had eerder voor Malinovskyi gekozen. Ook al is die wat ouder. Beiden zijn ze sterk met stilstaande fases, maar ik vind die van Genk in zijn geheel toch beter. Zelfs nu hij iets hoger speelt", stelt Boskamp.

Malinovskyi is een 25-jarige Oekraïner die als verdedigende of centrale middenvelder uit de voeten kan. In 33 optredens in de Jupiler Pro League was hij goed voor twaalf doelpunten. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws