'Gutiérrez de speler die PSV soms mist, maar bij uitbraak ADO wist hij het niet'

'Gutiérrez de speler die PSV soms mist, maar bij uitbraak ADO wist hij het niet'

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 09:50ma 22-04-2019 om 09:50

Erick Gutiérrez begon zondag tijdens de thuiswedstrijd van PSV tegen ADO Den Haag (3-1) weer op de bank, maar hij mocht wel invallen van trainer Mark van Bommel. Volgens clubwatcher Rik Elfrink kan de Mexicaanse international de ontbrekende schakel zijn.

"Aan de bal brengt hij PSV gewoon iets extra's. Dat zie je gewoon. Zeker in fases waarin er wat meer ruimte is", vertelt Elfrink aan het Eindhovens Dagblad. "Hij is eigenlijk de speler die dit elftal soms mist. Echt een passende middenvelder. Dat zag je ook toen hij erin kwam, twee of drie keer legde hij een bal perfect weg."

Elfrink ziet tegelijkertijd dat er op bepaalde vlakken nog ruimte voor verbetering is voor de 23-jarige middenvelder. "Aan de andere kant zag je dat Gutíerrez het bij een uitbraak van ADO even niet wist. Hij zette een sliding in die niet goed uitpakte. Daar zit wel gelijk zijn mindere kant."

De PSV-fans schreeuwden in de tweede helft nadrukkelijk om Gutiérrez. Volgens Van Bommel had zijn wissel niets te maken met de smeekbede van het publiek. De Mexicaan viel dertien minuten voor tijd in.

Poll

Hoort Gutiérrez in de basis bij PSV?

(3680 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws