'Huntelaar dacht waarschijnlijk bij zichzelf: ik red hier de titel voor Ajax'

'Huntelaar dacht waarschijnlijk bij zichzelf: ik red hier de titel voor Ajax'

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 13:26ma 22-04-2019 om 13:26

Henk Spaan heeft begrip voor de reactie van Klaas-Jan Huntelaar na zijn doelpunt tegen FC Groningen. De Ajax-routinier trok zijn shirt uit en kreeg daar geel voor. Die kaart kwam hem duur te staan, want even later kreeg hij zijn tweede. 

"Ik begrijp volkomen dat hij zijn shirt uittrekt. Het is een actie van een junior, maar hij dacht waarschijnlijk bij zichzelf: ik red hier de titel voor Ajax", zegt Spaan, journalist en schrijver bij Rondo van Ziggo Sport. "Je zag hoe hij als reservespeler tekeer ging in de Champions League. Die gozer leeft zo verschrikkelijk mee. Het is niet slim, maar ik begrijp het wel."

Omdat Huntelaar na zijn elleboogstoot geen directe rode kaart, maar een tweede gele kreeg, is de spits slechts één wedstrijd geschorst. Bij een directe rode kaart moest The Hunter mogelijk langer toekijken. Of dat een nadeel is voor PSV? "Het kan ook belangrijk zijn voor de komende wedstrijden. Voor PSV is het belangrijk dat Huntelaar de komende wedstrijd niet op de bank zit", zegt Youri Mulder.

Mario Been denkt dat Ajax de titel binnen heeft na de wedstrijd tegen Groningen. "Ik denk het wel, zeker zo kort na een geweldige wedstrijd in Turijn was dit de lastigste wedstrijd van het restant. Dan moet je toch heel scherp zijn. Groningen - Ajax is vaak heel beladen. Ze verspelen daar vaak de punten. Als je dit er dan toch uit weet te halen.."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws