Update: Den Bosch bevestigt ontslag van Boessen: 'Teleurstellende resultaten'

Update: Den Bosch bevestigt ontslag van Boessen: 'Teleurstellende resultaten'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 15:19di 23-04-2019 om 15:19

Laatste update: dinsdag 23 april 2019 om 15:30di 23-04-2019 om 15:30

Volgens het Brabants Dagblad heeft FC Den Bosch trainer Wil Boessen per direct ontslagen. De Bosschenaren reageren daarmee op de 0-2 nederlaag bij Cambuur van maandagmiddag en de teleurstellende serie die de club momenteel doormaakt.

Volgens het Brabants Dagblad zijn de matige resultaten van de afgelopen maanden reden om Boessen op straat te zetten. Na het winnen van de tweede periode kenden de Bosschenaren een matige periode. Van de afgelopen vijftien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie wist FC Den Bosch er slechts twee te winnen. Lang leken de Brabanders mee te gaan doen om de titel, maar nu staat de ploeg zesde.

De Bosschenaren moeten vrezen voor hun plekje in de tweede ronde van de playoffs, die over tweeenhalve week al zullen beginnen. Nummer zeven en aartsrivaal TOP Oss staat maar één puntje achter op FC Den Bosch. Als TOP Oss erin slaagt om dat verschil goed te maken verliest FC Den Bosch zijn startbewijs voor de tweede ronde van de playoffs en moet het al in de eerste ronde instromen.

Het Brabants Dagblad schrijft dat assistent-trainers Paul Beekmans en Erik van der Ven voorlopig de honneurs waarnemen in De Vliert, maar dat de club zo snel mogelijk op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer. Die moet FC Den Bosch in de playoffs dan 'naar de prijzen leiden'.

Update 15.29 uur: FC Den Bosch heeft het ontslag van trainer Wil Boessen bevestigd. Op de eigen clubsite spreekt Jan-Hein Schouten, voorzitter van de RvC, over 'de teleurstellende resultaten in de tweede seizoenshelft, die zichtbaar zijn op het veld en in de statistieken. Dit heeft tot ons besluit geleid.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws