'Hete zomer voor Fortuna: vijf dragende spelers weg, twaalf contractspelers over'

'Hete zomer voor Fortuna: vijf dragende spelers weg, twaalf contractspelers over'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 11:15wo 24-04-2019 om 11:15

Fortuna Sittard kan zich woensdagavond definitief verzekeren van lijfsbehoud, maar wacht nog een hete transferzomer. Volgens De Limburger zullen in ieder geval vijf dragende spelers naar verwachting niet terugkeren bij de huidige nummer 14 van Nederland.

Andrija Novakovich (Reading), Lazaros Lamprou (PAOK Saloniki) en José Rodriguez (FSV Mainz) worden gehuurd en kunnen vermoedelijk niet voor langere tijd vastgelegd worden. Doelman Alexei Koselev en spelmaker Mark Diemers liggen wel voor langere tijd vast, maar hebben een sterk seizoen achter de rug: volgens de lokale krant 'móéten er haast wel clubs komen' voor het tweetal.

Voor komend seizoen staan veertien spelers onder contract, inclusief Koselev, Diemers én Lisandro Semedo. De Limburger sluit niet uit dat Fortuna mee wil werken aan een vertrek van de Portugese rechtsbuiten. Kai Heerings, Calvin Mac-Intosch en Jorrit Smeets beschikken over een aflopend contract, maar lijken een nieuwe aanbieding tegemoet te kunnen zien.

Fortuna Sittard reist woensdagavond af naar De Galgenwaard voor een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Wanneer de Limburgers winnen, zijn ze definitief niet meer in te halen door nummer 16 De Graafschap en nummer 17 Excelsior.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws