Done deal: Ajax rondt Scherpen-transfer af en heeft derde aanwinst binnen

Done deal: Ajax rondt Scherpen-transfer af en heeft derde aanwinst binnen

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 17:29wo 24-04-2019 om 17:29

Laatste update: woensdag 24 april 2019 om 17:32wo 24-04-2019 om 17:32

De overstap van Kjell Scherpen van FC Emmen naar Ajax is rond. De transfer van de negentienjarige goalie, die een contract tot medio 2023 heeft ondertekend, is woensdagmiddag bevestigd door alle betrokken partijen. 

Ajax heeft het nieuws wereldkundig gemaakt via de clubkanalen. Scherpen werd al langere tijd gelinkt aan Ajax. Emmen-preses Ronald Lubbers onthulde in een interview met NRC Handelsblad dat hij in zijn eigen huis met Marc Overmars, directeur voetbalzaken in Amsterdam, had onderhandeld over de tiener. Scherpen debuteerde dit seizoen in de Eredivisie met Emmen. Hij miste nog geen minuut in competitieverband. De boomlange doelman is na Razvan Marin en Kik Pierie de derde zomerse aanwinst van Ajax.

De transfer van Scherpen ging gepaard met veel commotie. Ajax-fans haalden enkele oude tweets boven water waarin Scherpen zijn voorkeur voor Feyenoord uitsprak. Tijdens de recente ontmoeting tussen FC Emmen en Ajax was er een spandoek met 'Scherpen kakkerlak' te zien. De Amsterdammers hebben met een knipoog gereageerd op die ophef, door een video te delen waarin Scherpen, onder toeziend oog van meester Van der Sar en meester Overmars, honderd strafregels schrijft.

Poll

Is Scherpen goed genoeg voor Ajax 1?

(5208 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws