Bedenkingen bij Scherpen-transfer: 'Beide partijen hebben daar niks aan'

Bedenkingen bij Scherpen-transfer: 'Beide partijen hebben daar niks aan'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 14:40wo 24-04-2019 om 14:40

Om een betere keeper te worden, moet Kjell Scherpen (19) in de komende seizoenen vooral veel minuten maken. Dat vindt Joop Hiele, oud-doelman van onder meer Feyenoord en het Nederlands elftal. Hij vraagt zich dan ook af of een overstap naar Ajax wel verstandig is voor de tiener. 

FC Emmen en Ajax staan volgens De Telegraaf op het punt om de overstap van Scherpen naar Amsterdam af te ronden. "Persoonlijk denk ik dat de stap misschien nog wat te vroeg is. Als hij bij Ajax als tweede doelman wordt gehaald of in een beloftenelftal moet spelen, kan dat funest zijn voor zijn ontwikkeling", stelt Hiele, in gesprek met het Algemeen Dagblad

"Daar hebben beide partijen niks aan. Het is belangrijk dat hij op een hoog niveau blijft trainen en zeker aan spelen toekomt. Desnoods moet Ajax hem uitlenen."

"Voor een keeper is het ontzettend belangrijk om veel te spelen. Het kan zo een jaartje of drie, vier duren, tot hij een goed niveau bereikt. Bij een topclub als Ajax staat winnen meer centraal dan ontwikkelen", weet Hiele. 

"Maar kijk naar Andre Onana, hem hebben ze ook op jonge leeftijd aangetrokken en ook hij maakt zo nu en dan nog een minder goede actie. Hij heeft de tijd gekregen van Ajax om zich te ontwikkelen."

Poll

Is Scherpen een versterking voor Ajax?

(16945 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws