'Het is een duidelijke fout van Scherpen, maar hij blijft onder de lat staan'

'Het is een duidelijke fout van Scherpen, maar hij blijft onder de lat staan'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 22:20di 23-04-2019 om 22:20

FC Emmen-trainer Dick Lukkien weigert Kjell Scherpen als schuldige aan te wijzen voor de nederlaag tegen De Graafschap (1-0). De doelman maakte weliswaar een fout, maar de Drentse ploeg kreeg daarna nog voldoende mogelijkheden.

"Het is een duidelijke keepersfout van Kjell, daar moet je een man in zijn en het zo nemen. Maar het is niet zo dat Kjell heeft verloren. We hebben samen verloren", zegt Lukkien in gesprek met RTV Drenthe. "We komen op achterstand door een fout, maar we hebben kansen genoeg gehad om de gelijkmaker te maken."

Hoewel het niet de eerste fout is van de negentienjarige Scherpen, die in de zomer de overstap maakt naar Ajax, hoeft hij niet te vrezen voor zijn plek. "Hij blijft gewoon onder de lat staan. Nee, daarover twijfel ik niet."

Lukkien erkent dat de nederlaag een tik is, maar benadrukt dat FC Emmen nog altijd boven de rode streep staat. We hadden ons vanavond veilig willen spelen. Dat is niet gelukt, maar we staan er nog steeds goed voor. Natuurljk is dit een tik op de kin, maar we moeten door." 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws