Van Bommel: 'Hij heeft aangegeven dat-ie moeite heeft met het spelconcept'

Van Bommel: 'Hij heeft aangegeven dat-ie moeite heeft met het spelconcept'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 14:53wo 24-04-2019 om 14:53

Laatste update: woensdag 24 april 2019 om 15:42wo 24-04-2019 om 15:42

Mark van Bommel maakt zich totaal geen zorgen over de situatie van Erick Gutiérrez bij PSV. In augustus betaalde de club miljoenen euro's voor Guti, international van Mexico. Al maanden komt de middenvelder amper aan spelen toe. 

Zondag, tijdens PSV-ADO Den Haag, werd bankzitter Gutiérrez luidkeels toegezongen door het PSV-publiek. Van Bommel, die Guti na de pauze in liet vallen, blijft koel onder de hausse. "Wij hebben een bepaald spelconcept waarin je heel specifieke dingen van spelers vraagt. Daar is hij naar op weg. Dat vind ik helemaal niet erg. Je moet hem die tijd juist gunnen", legde de PSV-trainer woensdag uit tijdens een persconferentie

"Hij komt binnen met een bepaald verwachtingspatroon en wordt beetje bij beetje beter. Aanvallend is hij sterk, maar hij heeft ook zelf aangegeven dat hij moeite heeft met het spelconcept zoals we dat in Nederland hebben."

"Het komt er wel uit hoor. Daar maak ik me echt geen zorgen over.  Het is een heel goede speler die in mijn ogen wat langer de tijd nodig heeft. Dat is toch helemaal niet erg?", besluit Van Bommel.

Poll

Gaat Gutiérrez uiteindelijk slagen bij PSV?

(9575 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws