Italiaan werkt aan De Jong-biografie: 'Frenkie kan er zelf denk ik ook om lachen'

Italiaan werkt aan De Jong-biografie: 'Frenkie kan er zelf denk ik ook om lachen'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 18:10wo 24-04-2019 om 18:10

Laatste update: woensdag 24 april 2019 om 18:26wo 24-04-2019 om 18:26

Frenkie de Jong krijgt een biografie. Dat meldt Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad in de AD Voetbalpodcast. De Italiaanse schrijver Luca Caiola werkt aan een boek over de 21-jarige middenvelder van Ajax.

De 61-jarige Caiola schreef biografieën over Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Paul Pogba, Mario Balotelli, Luis Suarez, Antoine Griezmann, Mohamed Salah, Kylian Mbappé en Neymar. Dit keer is De Jong aan de beurt. Dat weet Mossou, die is gebeld door de Italiaan.

"Of we Frenkie even konden duiden", aldus Mossou. "Die jongen is 21 jaar en daar wordt even een boek over geschreven. De laatste die zo jong was, was Rafael van der Vaart. Daar werd toen een beetje lacherig over gedaan. Maar zo snel gaat het dus, qua aandacht. Ik denk dat Frenkie er zelf ook wel een beetje om kan lachen."

De Jong verdiende dit seizoen met zijn goede spel bij Ajax en het Nederlands elftal een droomtransfer naar FC Barcelona, dat 75 miljoen euro voor hem betaalt. De transfersom loopt de komende jaren op naar 86 miljoen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws