Nijland apetrots: 'Ik kreeg zelfs een felicitatie van Overmars, heel sportief'

Nijland apetrots: 'Ik kreeg zelfs een felicitatie van Overmars, heel sportief'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 21:22wo 24-04-2019 om 21:22

Laatste update: woensdag 24 april 2019 om 22:06wo 24-04-2019 om 22:06

Hans Nijland is zo trots als een pauw. De O17 van FC Groningen werd woensdagavond kampioen van Nederland door een 5-2 overwinning op Ajax.

"Weet je wat ik mooi vind?", aldus Nijland bij FOX Sports, terwijl PEC Zwolle - FC Groningen gestaakt is vanwege noodweer. "Ik kreeg zojuist bericht dat onze O17 kampioen van Nederland is geworden door een 5-2 overwinning op Ajax. Is dat niet geweldig? Ik kreeg net zelfs een felicitatie van Marc Overmars, dat vond ik heel sportief."

De algemeen directeur van Groningen, bezig aan zijn laatste weken bij de club, spreekt van een unieke prestatie. "Dit is redelijk historisch, kan ik je zeggen. Op het allerhoogste niveau met Groningen kampioen van Nederland worden, dat is uniek."

FC Groningen O17 kwam dinsdagavond tegen de leeftijdgenoten van Ajax nog wel op achterstand, maar zette de wedstrijd binnen een kwartier volledig op zijn kop. Romano Postema (hattrick), Kian Slor en Milan de Koe maakten de doelpunten voor de Groningers. Max de Waal (tweemaal) scoorde voor Ajax.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws