Van Bronckhorst: Ik hoop dat daar in de toekomst verandering in kan komen

Van Bronckhorst: "Ik hoop dat daar in de toekomst verandering in kan komen"

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 23:12wo 24-04-2019 om 23:12

De klus zit erop voor Giovanni van Bronckhorst. De trainer van Feyenoord stelde bij NAC Breda de derde plaats in de Eredivisie definitief veilig en heeft daarmee voldaan aan de doelstelling.

"We zijn heel tevreden met het feit dat we Europees voetbal hebben behaald. Het gevoel overheerst wel dat we langer mee hadden moeten doen met Ajax en PSV, alleen dat mocht niet zo zijn. Uiteindelijk is het wel belangrijk voor de club dat we volgend seizoen weer Europees voetbal spelen", reageert Van Bronckhorst bij FOX Sports.

De Feyenoord-trainer zag dat Dylan Vente en Orkun Kökcü tegen NAC opstonden bij afwezigheid van Nicolai Jörgensen, Robin van Persie en Steven Berghuis. "Ik vond ze heel goed spelen. Ze wilden de bal hebben en deden er vaak goede dingen mee. In dat opzicht ben ik blij dat ze vandaag zo hebben kunnen en minuten hebben kunnen maken op het hoogste niveau."

Vente tekende op slag van rust voor de 0-2 in Breda. Het was zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Van Bronckhorst: "Je ziet zijn kwaliteiten, met zijn loopacties en als aanspeelpunt. Zijn ontwikkeling kan sneller, maar vanwege omstandigheden speelt hij nog niet veel wedstrijden op het hoogste niveau. Ik hoop dat daar in de toekomst verandering in kan komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws