Opnieuw puntenaftrek voor Achilles: derde degradatie in twee jaar tijd nabij

Opnieuw puntenaftrek voor Achilles: derde degradatie in twee jaar tijd nabij

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 09:32do 25-04-2019 om 09:32

Achilles '29 dreigt in twee jaar tijd af te zakken van het betaald voetbal naar de Hoofdklasse. De huidige nummer zeventien van de Derde Divisie Zaterdag heeft van de KNVB drie punten in mindering gekregen.

Voorzitter Piotr van der Horst heeft het nieuws bevestigd tegenover de Gelderlander. De amateurclub uit Groesbeek heeft nu in totaal vier punten in moeten leveren. De onlangs ingediende jaarrekening over het seizoen 2017/2018 werd niet goedgekeurd, waardoor de KNVB besloot om één punt af te trekken. Achilles moest vervolgens voor 15 april een nieuwe jaarrekening indienen, maar slaagde daar niet in. Van der Horst laat weten dat men niet in beroep gaat tegen de beslissing van de KNVB om nog eens drie punten af te nemen.

De club staat nu plotseling negen punten achter op nummer 16 SJC (dat virtueel in de nacompetitie staat) en heeft nog vier wedstrijden de tijd om de derde directe degradatie op rij af te wenden. Tijdens het seizoen 2016/2017, waarin de beruchte Voetbal is Oorlog-documentaire werd opgenomen, degradeerde Achilles uit de toenmalige Jupiler League. Het daaropvolgende avontuur in de Tweede Divisie bleef beperkt tot één seizoen. Hetzelfde dreigt nu te gebeuren met de Derde Divisie-campagne.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws