PSV heeft geloof in titelrace met Ajax: 'Als we alles winnen, zijn wij kampioen'

PSV heeft geloof in titelrace met Ajax: 'Als we alles winnen, zijn wij kampioen'

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 12:25do 25-04-2019 om 12:25

Laatste update: donderdag 25 april 2019 om 12:38do 25-04-2019 om 12:38

Als PSV de laatste drie wedstrijden van het seizoen weet te winnen, blijft de landstitel in Eindhoven. Dat stelt middenvelder Michal Sadilek aan de vooravond van een aantal cruciale weken in de titelrace met Ajax.

PSV verspeelde de koppositie ruim twee weken geleden aan Ajax en moet in de achtervolging. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we nu gedeeld koploper zijn, maar iedereen is gefocust op die laatste paar wedstrijden", zegt Sadilek tegen Voetbal International.

"De sfeer is goed, al het hele seizoen", vervolgt de Tsjechische middenvelder, die beseft dat Ajax in de laatste twee speelronden punten moet laten liggen tegen FC Utrecht en De Graafschap. "We hebben een heel simpele opdracht: alles winnen, er is geen andere optie. En als dat lukt, zijn wij kampioen. Dat weet ik zeker."

Sadilek merkt dat het enthousiasme rond PSV is weggeëbd. "Maar dat betekent niet dat de sfeer in het team niet goed is. Wij hebben met z'n allen maar één doel: kampioen worden. Als wij slecht spelen, maar winnen en de titel pakken, hoor je helemaal niemand meer over het spel."

PSV speelt donderdagavond tegen Willem II. Bij winst komt de ploeg van trainer Mark van Bommel in punten weer gelijk met Ajax, dat een beter doelsaldo heeft. PSV gaat over twee weken op bezoek bij AZ en treft in de laatste speelronde Heracles Almelo in het Philips Stadion.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws