'Cillessen mag ook de overige competitiewedstrijden keepen voor FC Barcelona'

'Cillessen mag ook de overige competitiewedstrijden keepen voor FC Barcelona'

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 17:13do 25-04-2019 om 17:13

Laatste update: donderdag 25 april 2019 om 17:24do 25-04-2019 om 17:24

Mooi nieuws voor Jasper Cillessen: de 30-jarige doelman uit Groesbeek mag de komende competitiewedstrijden keepen voor FC Barcelona. Trainer Ernesto Valverde vindt dat de Oranje-sluitpost minuten nodig heeft voor de Copa Del Rey-finale op 25 mei tegen Valencia.

Dat meldt AS. Cillessen heeft met Barcelona de afspraak dat hij alleen de bekerwedstrijden mag keepen en kwam voor het laatst in actie op 30 januari, toen de club gehakt maakte van Sevilla (6-1). Barcelona speelde in de halve finales tegen Real Madrid, maar deed dat vanwege een blessure zonder Cillessen.

Volgens AS is de kans heel groot dat Cillessen op 4 mei mag keepen tegen Celta de Vigo. Barcelona speelt zaterdag tegen Levante, maar dan lijkt Marc-André Ter Stegen nog opgesteld te worden. Als het meezit voor Cillessen keept hij ook de competitieduels met Getafe (12 mei) en Eibar (19 mei). Zes dagen later staat de bekerfinale gepland. Tussendoor speelt Barcelona nog twee Champions League-wedstrijden tegen Liverpool, maar die lijkt Cillessen niet te mogen spelen.

Cillessen krijgt in het slot van de competitie de kans om te laten zien wat hij waard is. De doelman werd bij Ajax opgehaald als tweede doelman en vertrekt mogelijk aan het einde van dit seizoen uit Spanje, zo speculeren de Spaanse media.

Poll

Is Cillessen goed genoeg om eerste doelman van Barcelona te zijn?

(7094 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws