Ajax 'inspireert' Duitsers: 'Hopelijk kunnen wij dat kunstje ook eens flikken'

Ajax 'inspireert' Duitsers: 'Hopelijk kunnen wij dat kunstje ook eens flikken'

27-04-2019 09:43
95

Bayer Leverkusen neemt een voorbeeld aan de Europese prestaties van Ajax. Dat stelt technisch directeur Simon Rolfes van de club van trainer Peter Bosz.

"Hoe kun je met beperkte middelen tegen grootmachten als bijvoorbeeld Bayern München ten strijde trekken? Nou, zoals Ajax dus. Ajax domineert en inspireert. Elke voetballiefhebber in Duitsland wil naar Ajax kijken", zegt Rolfes in Het Parool. "Real Madrid werd weggespeeld in het eigen Santiago Bernabéu en bij Juventus zat ik met open mond van verbazing te kijken."

Wedden

Meer odds

Volgens Rolfes zat er geen procent geluk bij de overwinning in Turijn. De oud-middenvelder dicht Ajax ook tegen Tottenham Hotspur kansen toe. "Daarna wordt het een ander verhaal. Liverpool en Barcelona zijn zo goed. Al heeft Ajax het geloof in eigen kunnen en dat is het belangrijkste als je van een grootmacht wilt winnen. Als ze deze flow vasthouden is werkelijk alles mogelijk. Bovendien ontstaan in finales de mooiste verhalen."

Bosz vertelde bij Leverkusen al veel over zijn oude club Ajax. "De voetbalfilosofie van Bosz lijkt veel op die van Erik ten Hag. Beiden willen het publiek vermaken en de tegenstander onder druk zetten", stelt Rolfes. "In de selectie van Ajax zitten veel interessante spelers voor Bayer Leverkusen. Daar kan ik verder geen uitspraken over doen, dat begrijp je. Maar hopelijk kunnen wij het kunstje van Ajax in de toekomst ook eens flikken."