'Mijn ouders hebben gezegd dat het absoluut geen reden is niet naar Ajax te gaan'

'Mijn ouders hebben gezegd dat het absoluut geen reden is niet naar Ajax te gaan'

27-04-2019 10:17
93

Voor Kjell Scherpen is het een jaar met hoge pieken en diepe dalen. De negentienjarige doelman van FC Emmen dwong een transfer naar Ajax af, maar verloor zijn broer Jorg. Dat was geen reden om af te zien van een overstap naar Amsterdam.

"Wat er met mijn broer is gebeurd vervaagt op een gegeven moment voor de rest van de wereld, maar ik heb natuurlijk nog steeds mijn moeilijke momenten. Dan zoek je steun bij elkaar, bij de familie", vertelt Scherpen aan het Dagblad van het Noorden.

"Wat er met mijn broer is gebeurd, neem ik altijd met me mee. Dus nee, het wordt geen nieuwe start", vervolgt de jeugdinternational. "Ik weet niet of ik het ooit een plekje kan geven, maar voetballen is voor mij de manier om ermee om te gaan. En als ik straks in de buurt van Amsterdam ga wonen, zit ik natuurlijk wel in een andere omgeving. Misschien is dat inderdaad goed."

Scherpen beseft dat het voor zijn ouders moeilijk is. "Het is straks nog stiller in huis. Als je ziet dat je vader of moeder verdriet heeft wil je eigenlijk geen afscheid nemen. Het is voor ons allemaal lastig. Maar ze hebben ook gezegd dat het absoluut geen reden is niet naar Ajax te gaan. Het is vanuit Emmen maar twee uurtjes rijden. We zullen elkaar vaak genoeg zien."