Assaidi baalde van Pusic bij FC Twente: Ik denk dat ik meer verdien dan dat

Assaidi baalde van Pusic bij FC Twente: "Ik denk dat ik meer verdien dan dat"

27-04-2019 11:30 Laatste update: 11:52
16

Oussama Assaidi speelde vrijdagavond voor het eerst dit seizoen een volle wedstrijd voor FC Twente. De Marokkaan werd geplaagd door blessureleed, maar desondanks voelt het behaalde kampioenschap ook van hem.

"Dat voelt goed. Helemaal als je een paar weken niet hebt mogen spelen. Dan denk ik dat het lekker is om weer negentig minuten te spelen", vertelt Assaidi tegen FOX Sports na de 4-0 nederlaag tegen NEC. "Ik vond het wel prima gaan. Ik baalde als een stekker dat ik niet in mocht vallen in de kampioenswedstrijd. Ik denk dat ik meer verdien dan dat, maar ik ben blij dat de trainer me nu wel minuten heeft gegeven."

Dat Twente een flik pak slaag kreeg heeft wellicht te maken met de vermoeidheid van de spelers na het vieren van het kampioensfeest. "Ik snap het wel, maar ik denk zelf van niet. De jongens hebben een groot feest gevierd. Ze gaan uit hun dak natuurlijk, maar de tijd is kort om te herstellen. Jongens die moe zijn en een lang seizoen hebben gehad. Ik voelde me vrij goed."

Assaidi hield zich tijdens het kampioensfeest opvallend afzijdig. De reden: hij houdt niet van champagne en gek doen. "Vorig jaar ben ik gedegradeerd en heb ik met pijn in m'n knie gevoetbald voor deze mooie club. Als je kampioen wordt lijkt het net alsof je de degradatie weg hebt gegumd. Het voelt natuurlijk ook als mijn kampioenschap. Ik gun deze club alles. We horen in de Eredivisie, maar ik hou niet van dat spuiten over m'n hoofd, haar en kleding. Daarom ging ik weg. Met champagne spuiten is niet mijn ding."