Bergsma is Keuken Kampioen Divisie zat: 'Ik wil gewoon in de Eredivisie spelen'

Bergsma is Keuken Kampioen Divisie zat: 'Ik wil gewoon in de Eredivisie spelen'

27-04-2019 13:42 Laatste update: 13:50
20

Léon Bergsma maakte afgelopen zomer de stap van Ajax naar AZ, maar speelt zijn wedstrijden in de beloftenploeg. De Keuken Kampioen Divisie is niet het niveau wat de verdediger nastreeft.

"Dat is zeker waar. Als ik eerlijk moet zijn ben ik er ook wel klaar mee", vertelt Bergsma aan FOX Sports. "Ik wil volgend jaar gewoon in de Eredivisie spelen. Het liefst bij AZ 1, want daar ben ik voor gekomen. Ik heb te weinig minuten gespeeld. Ik zit er wel vaak bij, maar dan val ik weinig in. Het trainingsniveau is wel goed, maar je wilt gewoon minuten maken in de Eredivisie. Als het niet bij AZ is, gaan we om de tafel."

Bergsma heeft nog niet gesproken met Arne Slot, de nieuwe trainer voor volgend seizoen. "We hebben met z'n allen afgesproken dat we de focus houden op dit seizoen. We wilden derde worden, maar dat is niet gelukt. Hopelijk wint Ajax de beker, zodat wij geen play-offs hoeven te spelen. Dan gaat het vizier op volgend jaar. Ik ben er zelf al wel mee bezig. Er zal binnenkort zeker een gesprek komen met Arne over de toekomstplannen. Dan gaan we beslissen wat we gaan doen."

"De clubs die zich afgelopen zomer bij mij hebben gemeld zullen misschien nog steeds interesse hebben om mij eventueel op huurbasis over te nemen. Ik wacht eerst af wat AZ wil. Als beide partijen een verhuur als optie hebben mogen clubs zich bij mij melden", vertelt Bergsma.